Gabriëlle van Dinteren

Raadslid

Inspraak die geen inspraak bleek

Inspraak kan beter

Geïnspireerd door de manier waarop in 1989 het Bosbad in Rolde werd gesloten door de gemeente, met inspraak die geen inspraak bleek, ben ik actief geworden in de plaatselijke PPR/PSP afdeling. Dit kon beter! Van 1991 tot 1996 ben ik raadslid geweest voor de fractie PvdA-GroenLinks, waar ik zowel onderwijs en welzijn als milieu deed. In 2007 werd ik op voorkeursstemmen gekozen in Provinciale Staten in Zeeland, waar we toen woonden. Tot onze verhuizing terug in 2010 heb ik daar met veel plezier zowel welzijn als ruimte, ecologie en water gedaan. In 2011 was ik lijsttrekker voor Provinciale Staten in Drenthe en de afgelopen statenperiode was ik fractievoorzitter en deed ik de zowel het groen (omgevingsbeleid) als bestuurlijke zaken.

Ik vind het een eer dat ik me nu weer in mag zetten voor zo'n prachtige gemeente - we hebben hier natuur waar heel Nederland een puntje aan kan zuigen en we hebben hier naoberschap - we geven om elkaar en zorgen voor elkaar! Daar help ik graag aan mee.

Belangrijk vind ik dat we als raad goed luisteren naar ieders inbreng èn tegelijk onze verantwoordelijkheid nemen om besluiten te nemen die goed zijn voor het 'algemeen belang', voor duurzaamheid - voor eerlijkheid hier en nu, maar ook voor de arme kant van de wereld en voor de toekomstige generaties. Daar zal ik me hard voor maken - uw inbreng is altijd welkom!

Graag tot ziens,

Gabriëlle