De GroenLinks- wethouder in Aa & Hunze, Co Lambert heeft de winnende winkels bezocht om zijn waardering uit te spreken in de richting van de supermarktondernemers.

GroenLinks Aa & Hunze actief met eko tellingen: Jumbo Gieten en Plus Rolde zijn de grote winnaars

 

Woensdag 10 oktober 2018 was de tiende editie van de Dag van de duurzaamheid. Particulieren en allerlei maatschappelijke organisaties is gevraagd een activiteit te organiseren die past bij deze dag. GroenLinks in Aa & Hunze heeft tellingen gehouden in alle supermarkten binnen de gemeente. Geteld zijn de Eko producten en de Fair Trade artikelen die in de supermarkten worden aangeboden. Geteld zijn alle producten met de officiële Eko-logo’s en niet de artikelen waar wel Bio op staat maar die niet het officiële logo dragen. Een positieve ontwikkeling is dat er in de supermarkten steeds meer vleesproducten te vinden zijn met het dierenbeschermingslogo. In de gemeente Aa & Hunze worden de meeste Eko producten aangeboden door de Jumbo in Gieten. De meeste Fair Trade artikelen zijn te vinden in de Plus in Rolde.

De GroenLinks- wethouder in Aa & Hunze, Co Lambert heeft de winnende winkels bezocht om zijn waardering uit te spreken in de richting van de supermarktondernemers.

Hieronder de totale uitslag meeste eko producten: Nr 1. jumbo Gieten met 568 producten 2. plus Rolde met 291, 3. Coop Annen met 271, 4 Coop Rolde met 179 5. Lidl Gieten met 79, 6. Aldi Annen met 55, 7. dagwinkel Eext 51, 8. Gasselternijveen met 50

En de uitslag meeste fair trade producten: Nr 1 Plus Rolde met 134, 2. Jumbo Gieten met 81,3. Coop Rolde 75, 4. Coop Annen 72, 5. Aldi Annen met 16, 6. Lidl Gieten met 15. 7. Dagwinkel eext met 13, 8. Buurtwinkel Gasselternijveen met 10